صدور کارت بازرگانی به دارنده آن این مجوز را میدهد که بر مبنای قوانین گمرکی کشور اقدام به صادرات و واردات کالا کند. این مجوز تجارتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی صادر میشود تا مراحل ثبت سفارش، ترخیص کالا، صادرات کالا و حقالعمل کاری در گمرک را بدون ایجاد مشکل پیگیری کنند.
بر طبق ماده 3 قانون واردات و صادرات هر شخصی اعم از حقیقی یا حقوقی برای وارد کردن یا صادر کردن کالاهای خود باید کارت بازرگانی داشته باشد. اتاق بازرگانی در ایران اتاقی متشکل از تعدادی تجار و بازرگانان است که با هم در مورد حل مسائل اقتصادی در ارتباط با تبادل کالا و خدمات رای زنی می کنند.
صدور کارت بازرگانی از طریق اتاق بازرگانی با در نظر گرفتن یک سری شرایط ویژه انجام می شود. وجود این کارت باعث می شود بازرگانان برای تجارت در سطح بین المللی به مشکلی برخورد نکنند.
همان طور که مشخص می شود واردات و صادرات کالا برای همه افراد یا تاجران امکان پذیر نیست بلکه تنها بازرگانانی حق دارند کالا صادر یا وارد کنند که کارت بازرگانی معتبر در اختیار داشته باشند. بازرگانان برای تقاضای صدور کارت بازرگانی میبایست اطلاعات مرتبط با کسب و کارشان را در اختیار اتاق بازرگانی قرار دهند. درمورد صدور کارت بازرگانی برای بازرگانان و شرکتهای خارجی همه چیز مشروط به معامله متقابل است.
به این صورت که اگر کشور مورد نظر به بازرگانان ایرانی مجوز فعالیت بدهد، کشور ایران هم برای بازرگانان خارجی کارت بازرگانی صادر میکند.
کاربرد کارت بازرگانی از این جهت اهمیت دارد که در حقیقت این کارت به معنای مجوزی برای شخص حقیقی و حقوقی بوده و اختیاراتی برای واردات و صادرات کالا فراهم می آورد. بنابراین دارنده این کارت می تواند در سطح جهانی به تجارت خارجی بپردازد.
بر مبنای قوانین گمرکی که در حال حاضر اجرا می شود و همه کارت های بازرگانی مطابق آن صادر می شود، کارت بازرگانی از زمان صدور به مدت یکسال اعتبار دارد. پس از پایان این مدت زمان اگر افراد تمایل داشته باشند می توانند با داشتن مدارک و شرایط لازم به تمدید کارت بازرگانی برای مدت زمان یک تا پنج سال مبادرت کنند.
از طریق کارت بازرگانی میتوان اموری مانند صادرات همه نوع کالاهای مجاز، واردات از مناطق آزاد تجاری، صدور ویزای تجاری، عضویت در اتاق بازرگانی، صدور گواهی مبدا، ارتباط با تاجران خارجی، شرکت در نمایشگاههای بینالمللی، مبادله اطلاعات تجاری بینالمللی، صادرات و واردات کالای تجاری، ثبت سفارش، ترخیص کالا و حقالعمل کاری در گمرک را پیگیری کرد.
صدور کارت بازرگانی به دو صورت حقیقی و حقوقی (شرکتی) امکانپذیر است که البته هر کدام از این موارد نیازمند مدارک و شرایط ویژه ای هستند.
البته یک شخص اگر شرایط لازم را داشته باشد می تواند دو کارت بازرگانی دریافت کند. یکی از کارتها را می تواند در قالب مدیر عامل یک شرکت بازرگانی و دیگری را به عنوان شخصی حقیقی یا تاجر دریافت کند.
گروه ثیتیما با تکیه بر تخصص و تجارب چندین ساله موسسین خود وبرخورداری از کارشناسان حقوقی و ثبتی خبره، مفتخر است تا خدمات مربوط به کلیه امور ثبتی که شامل : تاسیس شرکت، رتبه بندی و ارتقاء رتبه، امور مالیاتی و مالی، ثبت نام و علائم تجاری، ثبت تغییرات شرکت ها و… را به شما سروران ارائه دهد.هدف ما کسب رضایت مشتریان و ارائه خدمات در کوتاه ترین زمان ممکن با نازلترین هزینه می باشد.باشد که تا ابد باقی بمانیم.