شرکت‌ها یا افرادی که به نوعی از فعالیت اقتصادی اشتغال دارند باید یک کد اقتصادی ۱۲ رقمی دریافت کنند. این کد به شرکت اعتبار می‌دهد و باعث می‌شود فعالیت‌های شرکت به ‌صورت قانونی انجام‌ شده و درضمن صاحبان شرکت بواسطه آن از یک سری مزایایی در این زمینه برخوردار شوند. علاوه ‌بر این افرادی که تمایل به تبادلات تجاری با شرکت‌ها دارند نیز باید استعلام کد اقتصادی شرکت را از طریق سامانه evat پیگیری کنند.

برخلاف گذشته‌های دور که فعالیت‌های اقتصادی نظم و سامان خاصی نداشت، در حال حاضر اشخاص حقیقی و حقوقی که تصمیم به فعالیت اقتصادی دارند، باید تحت نظر قانون امور خود را پیش ببرند. قوانین و ضوابط تصویب ‌شده برای شرکت‌های تجاری یا افراد حقیقی از بروز تخلف و ارتکاب جرم و فساد جلوگیری می‌کند.

از این‌رو یکی از بهترین راهکارها برای ایجاد نظم اقتصادی تعیین کد اقتصادی معتبر برای فعالان تجاری است.از زمانی‌که شرکت کد اقتصادی دریافت می‌کند فعالیت‌های اقتصادی‌اش تحت نظارت سازمان امور مالیاتی قرار می‌گیرد. از سوی دیگر اشخاصی که تصمیم دارند با فعالان تجاری قرارداد کاری منعقد کنند پیش ‌از هر کاری باید از کد اقتصادی شرکت اطمینان حاصل کنند.با این اوصاف استعلام کد اقتصادی برای فعالیت‌های تجاری افراد حقیقی و حقوقی الزامی و مهم است.

در این نوشته شما می خوانید :

کد اقتصادی چیست؟

همان‌طور که اشاره کردیم با دریافت کد اقتصادی کلیه فعالیت‌های اقتصادی و تبادلی شرکت جنبه قانونی به خود می‌گیرد. صاحبان شرکت‌ها به کمک این کد می‌توانند پرونده مالیاتی ترتیب دهند، کارت بازرگانی اختصاصی بگیرند، در همه مزایده‌ها و مناقصه‌های دولتی حضور پیدا کنند، امور صادراتی و وارداتی را پیگیری کرده و فاکتور صادر کنند و به ‌طورکلی مشمول حمایت‌های قانونی دولت باشند. شماره اقتصادی و کد اقتصادی عدد ۱۲ رقمی است که شرکت‌های فعالی که مشمول ماده ۲۰ قانون تجارت می‌شوند باید آن را دریافت کنند.

این شرکت‌ها از زمانی‌که ثبت شرکت می‌کنند به مدت ۲ ماه مهلت دارند تا این کد اختصاصی را دریافت کنند. ضمنا درخواست کد اقتصادی توسط افراد حقیقی که فعالیت اقتصادی دارند نیز الزامی است.در حال حاضر دریافت کد اقتصادی به ‌صورت الکترونیکی امکان‌پذیر شده است.

افراد واجد شرایط می‌توانند با مراجعه به سایت سازمان امور مالیاتی tax.gov.ir و از طریق گزینه ثبت‌نام الکترونیک کد اقتصادی، برای پیگیری این امر مهم اقدام کنند.

چگونه استعلام کد اقتصادی بگیریم؟

باید خاطرنشان کنیم که کد اقتصادی یک کد ۱۲ رقمی است که با شناسه ملی تفاوت دارد. شناسه ملی کد اختصاصی برای شرکت‌های تجاری و اشخاص حقوقی است. درحالی‌که کد اقتصادی به تمام فعالان اقتصادی چه حقیقی چه حقوقی تعلق می‌گیرد.

حالا باید بدانیم برای دریافت استعلام کد اقتصادی چه پروسه‌ای وجود دارد؟ مواردی هم وجود دارد که افراد تصمیم‌ می گیرند در شرکتی سرمایه‌گذاری مالی کنند و می‌خواهند از میزان اعتبار و قانونی بودن فعالیت‌های آن آگاهی پیدا کنند.

در چنین مواردی بهترین کار استعلام کد اقتصادی در سامانه مربوط است. در پاره‌ای موارد هم افراد یک کد اقتصادی در اختیار دارند که نمی‌دانند به چه شخص یا شرکتی تعلق دارد. در این شرایط می بایست برای استعلام کد اقتصادی اقدام کنند..

با توجه به این‌که سازمان امور مالیاتی کشور متصدی ارائه کد اقتصادی است، برای استعلام کد اقتصادی باید در همین سامانه www.intamedia.ir در بخش خدمات الکترونیک امور موردنظر را پیگیری کنید. در این ‌راستا سامانه مالیات بر ارزش‌افزوده www.evat.ir نیز شرایط را برای استعلام کد  اقتصادی فراهم کرده ‌است. درضمن باید خاطرنشان کنیم که دریافت کد اقتصادی را می‌توانید به موجب یک برگه وکالت به وکیل و واگذار کنید.

لازم به ذکر است که مرجع صدور کد اقتصادی سازمان امور مالیاتی است در حالی که شناسه ملی از سوی اداره ثبت شرکتها صادر می شود.

کاربرد کد اقتصادی

هنگامی که تصمیم می گیرید با یک شرکت بازرگانی وارد مذاکره و قرار داد شوید پیش از هر چیز باید از سامانه مربوطه در مورد شرکت مورد نظر استعلام بگیرید و از صحت کد اقتصادی شرکت اطمینان حاصل کنید. همانطور که پیش از این بیان شد دریافت کد اقتصادی برای شرکتها اجباری است.

از آنجایی که در هر نوع مبادله و معامله شناخت طرف مقابل بسیار مهم است، استعلام کد اقتصادی شرکتها اطمینان اولیه برای دو طرف معامله به وجود می آورد.از سوی دیگر دریافت کد اقتصادی توسط شرکتها و اشخاص در ابعاد بزرگتر موجب بهبود کارکرد سیستم مالیاتی در روند دریافت مالیات می شود.

با ثبتیما تا ابد باقی بمان
همراه با ما باشید در تمامی شبکه های اجتماعی
Instagram : sabti.ma
WhatsApp
Telegram
Print
Twitter