ثبت شرکت در تهران + مدارک و شرایط لازم برای ثبت شرکت در تهران
ثبت شرکت در تهران اولین قدم برای يک فعالیت تجاری میباشد. شرکت ها از اجتماع چند شخص حقیقی یا حقوقی شکل میگیرند به طور کلی لازمه هر تجارت و کسب و کاری قانونی کردن آن است که این کار باید طی روال قانونی و با توجه به قوانينی که در این رابطه وضع شده انجام شود. شرکای تجاری در این گونه شرکت ها هر کدام سهامداران شرکت به حساب میآیند. و سود حاصل از فعالیت های شرکت بسته به تعداد سهم بین سهامداران تقسیم بندی میشود. اگر با ما همراه باشید قصد داریم شما را بیشتر با مراحل ثبت شرکت، هدف از ثبت شرکت، انواع شرکتهای ثبتی، هزینه ثبت شرکت، معرفی شرکتهای ثبتیما و خدمات آن، حداقل اعتبار برای ثبت شرکت در تهران و سوالات متداول برای ثبت شرکت در تهران آشنا کنیم و در این زمینه اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار دهیم.
فهرست مطالب
هدف از ثبت شرکت در تهران
قالبا هر کاری که شروع میکنیم اهدافی را دنبال میکند که در این قسمت میخواهیم هدف از ثبت شرکت در تهران را شرح دهیم. این روزها میتوانید هر کسب و کاری که میخواهیم راحت تر از هر زمان دیگری راه اندازی نمایید. هدف از ثبت شرکت در تهران سامان دادن به وظایف و صدور اسناد رسمی برای شراکتی که آغاز کرده اید؛ همچنین برخورداری از مزایای ثبت شرکت میباشد.
مزایای ثبت شرکت در تهران
از مزایای ثبت شرکت در تهران میتوان به موارد زیادی اشاره کرد که در این قسمت چند مورد از آنها را نام می بریم که عبارتند از:
- کسب اعتبار هویتی برای کسب و کار در جامعه
- ایمن سازی اموال شخصی هر فرد در مقابل خطرات ورشکستگی و مطالبات طلبکاران شرکت آن شخص
- مشخص بودن حق و حقوق هر یک از شرکای موسس شرکت در قانون
- شرکت در مزایده ها و مناقصه های خصوصی و دولتی که نیاز به رتبه شرکتی دارند.
- قابلیت وام و تسهیلات بانکی زیاد از موسسات و بانک های داخلی و خارجی.
- استخدام نیروهای زبده تر که غالبا راغب هستند در شرکتها فعالیت داشته باشند تا در کسب و کار حقیقی.
- جلوگیری از انحلال کسب و کار در زمان انصراف هر یک از شرکا و جایگزینی افراد دیگر به سادگی.
- جلو گیری از اختلافات آتی شرکا.
- ایجاد ارزش افزوده و حسن شهرت با بالا رفتن سال تاسیس شرکت.
- همکاری و انجام مبادلات و حتی اخذ نمایندگی از شرکتهای خارجی.
مراحل ثبت شرکت در تهران
برای ثبت شرکت در تهران ابتدا باید موسسین شرکت در جلسهای که تمامی شرکا در آن باید حضور داشته باشند شرکت کنند که به این جلسه مجمع عمومی موسسین گفته میشود که در این جلسه بايد اقدامات زير را انجام دهند.
- تعیین اعضا موسسین شرکت.
- تعیین ۵ نام پیشنهادی از سوی شرکا برای شرکت در شرف تاسیس.
- تعیین موضوع اصلی فعالیت شرکت که باید توجه داشته باشید که برخی از موضوعات نیاز به اخذ مجوز فعالیت نیز دارد.
- تعیین سرمایه اولیه شرکت.
- مشخص شدن حق السهم هر یک از موسسین.
- تعیین اعضای هیات مدیره و مدیر عامل شرکت.
- مشخص شود که حق امضا مجاز شرکت با چه کسی باشد.
- مشخص کردن روزنامه کثیرالانتشار برای درج آگهی های مجامع عمومی شرکت.
- تعیین نمودن وکیل جهت مراجعه به سازمان ثبت برای ثبت امضا ذیل دفاتر.
انواع شرکت های ثبتی
انواع شرکت ها در اداره ثبت شرکتها مطابق قانون تجارت ایران به هشت دسته تقسیم میشوند که عبارتند از:
- شرکت ها با مسؤلیت محدود
- شرکت سهامی خاص
- شرکت سهامی عام
- شرکت تعاونی
- شرکت تضامنی
- شرکت مختلط سهامی
- شرکت مختلط غیر سهامی
- شرکت نسبی
1. شرکتها با مسؤلیت محدود
شرکت با مسؤلیت محدود به شرکتی گفته میشود که حد اقل دو یا تعداد بیشتری شریک دارد و بار تعهدی شرکت مسؤلیت محدود بسیار پایین است و به میزان سهم الشرکه شرکا بستگی دارد. این شرکت ها جهت امور بازرگانی، تجارت يا اموری که نیاز به اخذ وام و اعتبار اسنادی با حجم بالا نیست مناسب هستند و ثبت شرکت در تهران و این نوع شرکتها نسبت به دیگر شرکت ها روند ساده تری دارد.
مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود عبارتند از:
- تکمیل مدارک امضا شده توسط شرکا شامل (۲ نسخه شرکت نامه، ۲نسخه اساسنامه، صورت جلسه مجمع عمومی موسس ، انتخاب نام شرکت)
- ارسال پستی مدارک امضا شده به همراه گواهی سو پیشینه به سامانه ثبت شرکتها
- در یافت شماره پیگیری
- پیگیری مراحل ثبت نام بعد از اعلام اداره ثبت شرکت توسط وکیل
2. شرکت سهامی خاص در تهران
این شرکت از حداقل ۳ یا تعداد بیشتری سهام دار و دو بازرس (که نباید از اعضای درجه یک خانواده باشد) شکل میگیرد. بار تعهدی این نوع شرکت بسیار بالا تر از شرکت با مسؤلیت محدود میباشد. و به میزان درصد سهم سهامداران بستگی دارد.و بیشتر در امور بازرگانی، پیما نکاری، تجارت یا اموری که نیاز به اخذ وام و اعتبار اسنادی با حجم بالا دارند ثبت می شود. این شرکت در مواردی که نياز به همکاری با شرکتهای دولتی دارد همکاری میکند.
یکی از مزایای ثبت شرکت سهامی خاص میتواند خریدوفروش توسط سهامداران باشد. هر یک از سهامداران به نسبتی که از طریق سهام آنها مشهود است مالک سهام شرکت میباشند.
3. شرکت سهامی عام
شرکت سهامی عام شرکتی است که موسسین آن قسمتی از سرمایه ی شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین می کنند. سهام این شرکتها در بورس اوراق بهادار داد و ستد میشود. تعداد شرکا در شرکت سهامی عام بیشتر از دیگر شرکت های سهامی می باشد و این امر منجر به جمع شدن سرمایه های کوچک و ایجاد یک سرمایه بزرگ میشود و انجام فعالیتهای اقتصادی سنگین تری را میسر می کند و تراکنش سهام در این نوع شرکتها آسان است و محدود به رضایت دیگر سهامداران نیست.ثبت شرکت در تهران و دیگر شهر ها را با ثبتیما انجام دهید.ثبتیما بهترین انتخاب برای انجام امور ثبتی شما میباشد.
4. ثبت شرکت تعاونی در تهران
یکی دیگر از انواع شرکتها ی تجاری شرکت تعاونی میباشد که هدف آن با سایر شرکت های که تا اینجا در بارهی آنها صحبت کردیم فرق دارد. هدف شرکتهای که تا به حال در باره آنها صحبت شد همچون شرکتهای سهامی عام و خاص و… سود و بهره دهی بیشتر بود. اما هدف اصلی شرکت تعاونی کمک به بهبود وضع اقتصادی و رفاه شرکا و تامین حوائج و نیازمندیهای مخصوص آنها میباشد. این شرکت بین اشخاص حقیقی برای فعالیت در امور مربوط به تولید و توزيع تشکیل شده است. و در مواقع تشکیل می شود که وضع اقتصادی آشفته و نا مساعد است و بعلت تورم و گرانی قدرت خرید مردم کم شده. شرکت تعاونی با ارائه خدمات و تولید و امکانات رفاهی اقشار کم در آمد را تحت پوشش قرار میدهد.
5. ثبت شرکت تضامنی
شرکت تضامنی شرکتی است که در آن شخصیت و اعتبار شرکا بسیار کلیدی و حائز اهمیت میباشد. معمولأ این نوع شرکت نیازی به اساسنامه ندارد و در صورت وجود قراری بین شرکا در صورت نیاز در اساسنامه قید می شود. زیرا در اساسنامه شرکت تضامنی امور اساسی درج میشود که عبارتند از
- نام شرکت
- موضوع شرکت
- مدت فعالیت شرکت
- سرمایه نقدی و یا غیر نقدی هر یک از شرکا با درج نام شرکا
- شرایط تقسیم سود و زیان
- قوانين مربوط به فوت شرکا و یا انحلال شرکت به هر دلیلی
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت تضامنی عبارتند از:
- دو برگ تقاضا نامه
- دو برگ شرکت نامه
- دو نسخه اساسنامه
- فتوکپی شناسنامه شرکا
- مجوز از مراجع ذیصلاح در صورت نیاز
6. ثبت شرکت مختلط سهامی در تهران
طبق ماده ۱۶۲ قانون تجارت به شرکتی که تحت اسم مخصوص بین یک عده شرکا سهامی و یک یا چند شریک ضامن تشکیل شود را شرکت مختلط سهامی میگویند. این نوع شرکت ترکیبی از شرکت تضامنی و شرکت سهامی می باشد که نسبت به شریک یا شرکا ضامن مقررات شرکت تضامنی و نسبت به شرکا سهامی مقررات شرکت سهامی جاری می باشد و در مواردی که با یکدیگر اصطکاک دارند مقررات مخصوص وضع گردیده است.
در شرکت مختلط سهامی دو نوع شریک وجود دارد:
- شرکای سهامی
- شرکای ضامن
در شرکت مختلط سهامی اگر چه دارای مجمع عمومی است ولی این مجمع حق انتخاب مدیران شرکت را نخواهد داشت بلکه مدیریت شرکت مختلط سهامی مخصوص به شریک یا شرکا ضامن می باشد. شرکت مختلط سهامی داری مجمع عمومی می باشد که ترکیبی از کليه سهامداران شرکت بوده و مقررات مجمع عمومی شرکتها ی سهامی در آن جاری است.
7. شرکت مختلط غیر سهامی
شرکت مختلط غیر سهامی بین یک یا چند شریک ضامن و يک یا چند شریک با مسؤلیت محدود به وجود میآید. و روابط شرکا تابع شرکت نامه است. این شرکت جز انواع شرکت های تجاری می باشد و در ماده ۲۰ قانون تجارت آمده است و هدف از تشکيل آن فعالیت تجاری به همراه کسب سود و تقسیم منافع است.
موارد مندرج در شرکت نامه شرکت مختلط غیر سهامی عبارتند از:
- نام شرکت
- نوع شرکت
- موضوع شرکت
- مرکز اصلی شرکت و آدرس آن
- محل شعبه شرکت
- اسامی موسسین یا شرکای شرکت
- تابعیت شرکت
- مبدأ تشکيل شرکت و مدت آن
- سرمایه شرکت اعم از نقدی و غیر نقدی
- میزان سهم الشرکه هر شرکت
- تعیین مدیر یا مدیران شرکت
- زمان رسیدگی به حساب و ترکیب تقسيم سود و زیان
- تعیین بازرسان شرکت
- نحوه و شرايط انحلال و فسخ شرکت
- بیان دیگر شرايط قانونی در روابط بین شرکا در شرکت نامه
8. ثبت شرکت نسبی در تهران
طبق ماده ۱۸۳ قانون تجارت شرکت نسبی شرکتی است که برای امور تجارتی تحت اسم مخصوص بین دو یا چند نفر تشکيل و مسولیت هر یک از شرکا به نسبت سرمایه ای است که در شرکت گذاشته است و در ثبت شرکت نسبی مسؤلیت شرکا به نسبت سرمایه شان است. شرايط لازم برای تشکيل یک شرکت نسبی عبارتند از:
- وجود حداقل دو شریک
- پرداخت کل سرمایه ی نقدی و تقویم و تسلیم سرمایه غیر نقدی
- قید عبارت نسبی به همراه نام یک شرکت در اسم شرکت
همچنین مدارک لازم برای ثبت شرکت نسبی نیز عبارتند از:
- دو نسخه شرکت نامه تکميل شده
- دو نسخه تقاضا نامه ی تکميل شده
- دو نسخه اساسنامه تکميل شده
- تکميل فرم تعیین نام به ترتيب اولویت
- اصل مجوز فعالیت از مراجع ذیربط در مواردی که ثبت موضوع نياز به مجوز داشته باشد
- تصویر برابر با اصل مدارک احراز هویت کليه شرکا، مدیران هیات نظاره
- اصل گواهی سو پیشینه جهت اعضای هیات مدیره، مدیر عامل
- دو نسخه صورتجلسه ی مجمع عمومی موسسین
- دو نسخه صورتجلسه هیات مدیره
اصل وکالتنامه وکیل دادگستری در صورتی که ثبت شرکت توسط وکیل صورت پذیرد.
حداقل اعضا برای ثبت شرکت در تهران چند نفر باید باشد؟
حداقل تعداد سهامدار برای ثبت شرکت در تهران ۲ نفر و در شرکت سهامی خاص ۳نفر است. در این قسمت به حداقل اعضا برای ثبت هر یک از انواع شرکتها اشاره می کنیم. در شرکت های تضامنی، نسبی، شرکت با مسؤلیت محدود و شرکت مختلط غیر سهامی حداقل شرکا ۲ نفر می باشد. در شرکت های سهامی خاص و شرکت مختلط سهامی حداقل ۳ شریک ، ودر شرکت سهامی عام حداقل ۵ شریک میباشد. در شرکت تعاونی توليد و مصرف حداقل ۷شریک می باشد.
هزینه ثبت شرکت در تهران سال 1401
تخمین و بررسی هزینه ثبت شرکت یکی از مهمترین اقداماتی است که متقاضیان ثبت شرکت ها انجام می دهند و اطلاع از هزینه های ثبت شرکت مستلزم تجربه و دانش کافی از تمامی اقدامات لازم برای ثبت شرکت از اولین گام تا انتها و همچنین اطلاع از آئین نامه ها و دستورالعمل های اداره ثبت شرکت ها و انجام مستمر و همه روزه امور ثبت شرکت است. هزینه ثبت شرکت به شرح زیر است
- هزینه تعیین نام شرکت ۴ هزار تومان
- هزینه تهیه پوشه، پاکت، گیره، پست و اقلامی از این قبیل حدود ۳۰هزار تومان
- حق الوکاله دادگستری حدود ۲۴۰ هزار تومان
- هزینه حق ثبت ۵۰ هزار تومان میباشد.
جمع بندی
اکنون که با مزایا و مراحل ثبت شرکت در تهران آشنا شدید؛ وقت آن است که فعالیت های مربوط به امور ثبتی خود را به متخصصین در این حوزه بسپارید.شرکت ثبتیما شرکتی است که با تکیه بر تخصص و تجارت چندین ساله موسسین خود و برخورداری از کارشناسان حقوقی و ثبتی خبره خدمات مربوط به کليه امور ثبتی شامل: تاسیس شرکت، رتبه بندی و ارتقای رتبه، امور مالیاتی و مالی، ثبت نام و علائم تجاری، ثبت تغییرات شرکت و ثبت برند آنلاین و… را به شما ارائه می دهد. همچنین مشاورین ما همه روزه آماده خدمت رسانی به شما مشتریان عزیز میباشند و پاسخگوی تمامی سوالات شما در زمینه امور ثبتی میباشد.برای ارتباط با کارشناسان و مشاورین ثبتیما میتوانید با شماره 49947000-021 تماس حاصل فرمایید.
با ثبتیما تا ابد باقی بمان
سوالات متداول
ثبت شرکت در تهران اولین قدم برای يک فعالیت تجاری میباشد. شرکت ها از اجتماع چند شخص حقیقی یا حقوقی شکل میگیرند به طور کلی لازمه هر تجارت و کسب و کاری قانونی کردن آن است که این کار باید طی روال قانونی و با توجه به قوانينی که در این رابطه وضع شده انجام شود.
تخمین و بررسی هزینه ثبت شرکت یکی از مهمترین اقداماتی است که متقاضیان ثبت شرکت ها انجام می دهند و اطلاع از هزینه های ثبت شرکت مستلزم تجربه و دانش کافی از تمامی اقدامات لازم برای ثبت شرکت از اولین گام تا انتها و همچنین اطلاع از آئین نامه ها و دستورالعمل های اداره ثبت شرکت ها و انجام مستمر و همه روزه امور ثبت شرکت است.