رتبه بندی انفورماتیک
در این نوشته شما می خوانید :
شرکتهای انفورماتیکی، واقع شرکتهایی هستند که در اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری ثبت شده باشند و موضوع فعالیت درج شده در اساسنامه آنها، فقط فعالیتهای انفورماتیکی و فناوری اطلاعات و ارتباطات است. این دسته از شرکتها جهت بستن قراردادهای دولتی و احراز صلاحیت، به گواهی رتبه بندی نیاز دارند. این گواهی را میتوان از طریق شورای عالی انفورماتیک کشور (معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور) دریافت کرد. در این مطلب قرار است درباره رتبه بندی انفورماتیک صحبت کنیم. پس لطفاً تا پایان همراه ما باشید.
شاخههای رتبه بندی شرکتهای انفورماتیک
رتبه بندی شرکتهای انفورماتیک، دارای پانزده شاخه است که به شرح زیر هستند:
- رایانه و پشتیبانی سخت افزاری manframe
- تولید و ارائه رایانههای غیرmainframe
- تولید و ارائه دستگاههای جانبی
- تولید و ارائه قطعات و ملزومات
- تولید و پشتیبانی نرم افزارهای سفارش مشتری
- ارائه و پشتیبانی بستههای نرم افزاری و نرم افزارهای حامل محتوا
- پشتیبانی نرم افزارهای پایه سیستم و ابزارها
- خدمات شبکه های اطلاع رسانی providers
- شبکه دادههای رایانهای و مخابراتی
- امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات
- مشاوره و نظارت بر اجرای طرحهای انفورماتیکی
- آموزش و پژوهش
- خدمات پشتیبانی
- سیستمهای ویژه
- سیستمهای اتوماسیون صنعتی
شرایط رتبه بندی انفورماتیک
رتبه بندی شرکتهای انفورماتیکی ملزم به رعایت برخی شرایط است که در ادامه به ذکر آنها خواهیم پرداخت.
اولین عامل آن است که مدیرعامل شرکت انفورماتیک، باید حداقل مدرک تحصیلی لیسانس در رشتههای مرتبط داشته باشد و یا حداقل دو نفر کارشناس به صورت تمام وقت در شرکت مشغول فعالیت باشد. بنابراین مدارک تحصیلی مدیر عامل و کارشناسان مورد بررسی قرار گرفته و پس از آن رتبه بندی انجام میگیرد. همانطور که گفته شد، رشته تحصیلی مدیر عامل باید مرتبط باشد و مدیر عامل باید در یکی از رشتههای علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر (سخت افزار/ف نرم افزار و همه گرایشها)، مهندسی فناوری اطلاعات، مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی صنایع، مهندسی شیمی و مهندسی عمران، ریاضی، فیزیک و آمار حداقل مدرک کارشناسی معتبر، از سوی وزارت علوم تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی داشته باشد و به صورت تمام وقت در شرکت حضور به هم رساند. لازم است بدانید که ملاک تمام وقت بودن، ارائه فهرست بیمه شرکت است.
با وجود این اگر مدیرعامل مدرک دیپلم یا فوق دیپلم داشته باشد، میتواند با ارائه سابقه کار تخصصی در حوزه انفورماتیک و عضویت در هیئت مدیره یا مدیرعاملی شرکتهای دارای گواهی رتبه بندی انفورماتیک، رتبه را کسب نماید. سابقه کار مورد نیاز نیز به شرح زیر است:
- دیپلم: ده سال
- فوق دیپلم کامپیوتر: ۴ سال
- فوق دیپلم رشتههای مرتبط: ۶ سال
- فوق دیپلم سایر رشتهها: ۸ سال
به علاوه، شرکت مذکور باید حداقل دو کارشناس تمام وقت، با ارائه سه رشته بیمه متوالی داشته باشد. همانطور که گفته شد؛ این کارشناسان باید حداقل مدرک کارشناسی در رشتههای مذکور را داشته باشند. در صورتی که یک شرکت انفورماتیکی از این شرایط بهره مند نباشد، دبیرخانه شورا وارد عمل میشود.
جزئیات لازم برای رتبه بندی
در ادامه به برخی از جزئیاتی اشاره میکنیم که لازم است برای رتبه بندی انفورماتیک انجام گیرند.
در ابتدا، مدیریت شرکت باید فرم خود اظهاری فهرست تفصیلی احراز صلاحیت را تکمیل نماید. همچنین اظهارنامه مالیاتی سال گذشته که همه صفحات آن توسط حوزه مالیاتی مربوطه سازمان امور مالیاتی ممهور شده باشند، مورد نیاز خواهد بود.
به علاوه درآمد نیروی انسانی و رضایت مشتریان، دو ملاک ارزیابی شرکتهای انفورماتیک هستند که بر روی رتبه بندی آنها موثر خواهند بود. برای محاسبه درآمد، میزان درآمد مشمول مالیات اظهار شده در اظهارنامههای مالیاتی یا برگه قطعی مالیاتی شرکت در نظر گرفته میشود. برای این محاسبه، دو سال آخر فعالیت را در نظر میگیرند.
جهت محاسبه نیروی انسانی، میزان دستمزد اظهار شده در جدول مربوط به حقوق و دستمزد پرداختی اظهارنامه مالیاتی در نظر گرفته شده و امتیاز کل با استفاده از یک فرمول به دست خواهد آمد. درباره رضایت مشتری نیز باید توجه داشته باشید که هر حکمی علیه شرکت که از طرف دادگاههای صالحه در قوه قضاییه و نظام صنفی رایانهای صادر شده باشد، در اولین سال اقدام به رتبه بندی مورد توجه قرار گرفته و موثر واقع میشود. تاثیر آن نیز به مدت چهار سال بعد از صدور حکم باقی خواهد ماند.
همچنین لازم است بدانید گواهی رتبه بندی انفورماتیک دارای اعتبار یکساله است و پس از آن نیاز است اظهارنامه مالیاتی جدید ارائه شود. در نتیجه شرکتها میتوانند امتیاز بیشتری کسب کرده و رتبه بالاتری را اخذ نمایند.
نتیجه گیری رتبه بندی انفورماتیک
در این مطلب به شاخههای مربوط به رتبه بندی شرکتهای انفورماتیک و تمامی نکات و جزئیات مرتبط با اخذ رتبه بندی اشاره کردیم. با خواندن این مطلب جامع، میتوانید اطلاعات کاملی در زمینه رتبه بندی شرکتهای انفورماتیک داشته باشید و از تمامی جزئیات آگاه باشید.
شما میتوانید خدمات مربوط به رتبه بندی شرکتهای انفورماتیک را از شرکت ثبتیما دریافت کرده و اطمینان داشته باشید که کارشناسان این شرکت، با تخصص و تجربه چندین ساله قادر به ارائه بهترین خدمات خواهند بود. این شرکت علاوه بر رتبه بندی انفورماتیک ، خدمات مرتبط دیگری مانند ثبت شرکت سهامی و تمامی خدامات مربوط به ثبت را را نیز ارائه میدهد که میتوانید لیست آنها را در سایت مشاهده کنید.
با ثبتیما تا ابد باقی بمان
همراه با ما باشید در تمامی شبکه های اجتماعی
Aparat: aparat.com/Sabtima
Telegram: https://t.me/sabtima1
Instagram : sabti.ma